Mondhygiëne

Omdat etensresten aan de beugel blijven zitten, is het goed schoonhouden van de beugel zéér belangrijk. We willen voorkomen dat er gaatjes in de tanden ontstaan. Regelmatig zullen we plaktestjes doen om de mondhygiëne te volgen. De assistente zal je vervolgens poetsinstructies geven.

Tandenpoetsen

Minimaal 2 x daags dien je je tanden grondig te poetsen. Gebruik hiervoor fluoride tandpasta, poets je tanden volgens een vast patroon en neem de tijd! Met plak verklikker tabletjes kun je na het poetsen controleren of je afdoende gepoetst hebt.

Fluoride spoelmiddel

In de praktijk, maar ook bij de apotheek zijn flessen spoelmiddel verkrijgbaar, die als ondersteuning dienen voor het dagelijkse tandenpoetsen. Wij adviseren Vitis spoelmiddel, welke je dagelijks na het avond tandenpoetsen kunt gebruiken. In dit spoelmiddel zit extra fluoride, wat de tanden sterker maakt en de bacteriën in je mond remt. Tevens kunnen plak en bacteriën moeilijker aan je tanden hechten.

Schoonhouden beugel

heb je een uitneembare beugel, dan moet je deze ook dagelijks reinigen. Het beste kun je deze poetsen met een tandenborstel en water, eventueel kun je ook zachte zeep gebruiken (groen zeep). Na het poetsen van je beugel moet je hem wel goed afspoelen. Je kunt ook met een regelmaat de beugel in een bakje water met steradent leggen. Zit er tandsteen op je beugel, dan kun je dit verwijderen met schoonmaak azijn.